Jeg menre Rega sine spillere har noen svakheter med hensyn til materiellvalg og konstruksjon. Da snakker jeg om erfaringer rundt Rega P2, P3 og P25.

Utgangspunktet var en Rega P-25. P-25 er en nydelig vinylspiller i seg selv, men det er helt klart mulig å forbedre denne, for en "billig" penge.

Satte meg ned og tegnet et utkast til ny plint, og sendte denne til Mektronikk AS. Mektronikk AS er spesialister på finmekaniske komponenter. De kunne lage plint til meg i natureloksert 16 mm aluminium. Pris med forsendelse 2450 NOK. Takket ja til tilbudet, uten helt å vite hva jeg hadde i vente.

Som tegningen viser er dette plintet mindre en den originale. Jeg ville ha en nett spiller, og ville heller ikke bruke støvdeksel fra den originale P-25'n.

Nedfresingen til motor laget jeg såpass stor at det er plass til en større motor. Siden jeg benytter den originale motoren, enn så lenge, bruker jeg plassen til en P to P løsning angående kondensatorene og motstand. Jeg har helt fjernet printkortet her, da jeg har en motforestilling mot printkort

På/Av -knappen har jeg også funnet en ny plassering til. Denne sitter i bakkant, slik at ledningstrekket mellom bryter og motor er kortes mulig. Tanken med dette var å unngå ledninger som krysser plint, og som kan støye på pu. Ser nå i ettertid at aluminiumen ville skjermet denne ledningen, så her har jeg nok ikke hentet inn så mye.

Motoren på P-25 støyer litt, tro det eller ei! Merket dette spesielt på dårlige pu'er og MC -pu'er med lav utgangsspenning. Litt rart Rega ikke har skjermet denne bedre? Med plint av aluminium, er dette problemet fullstendig eliminert bort.
Motoren er festet med tosidig tape med en gummipute mellom.

Ferdig "produkt"

 

Innhold © LydenAvMusikk 2006-2007